Bachbloesems

een holistische geneeswijze

De Voordelen van Bachbloesem therapie

Ervaar je regelmatig gevoelens van stress, onrust of neerslachtigheid? Of kun je wel wat hulp gebruiken met afslanken of stoppen met roken? Dan kan persoonlijk afgestemde bachbloesemtherapie uitkomst bieden.

Bachbloesems kunnen worden gebruikt bij:

 • Stress en onrust
 • nervositeit
 • paniek
 • onzekerheid
 • verdriet
 • boosheid
 • neerslachtigheid

Maar ook als ondersteuning

 • om af te slanken
 • om te stoppen met roken
 • tijdens de menopauze
 • bij drukke kinderen
 • tijdens de puberteit

De bachbloesemtherapie is makkelijk in te zetten en zal altijd het zelfherstellend vermogen ondersteunen. Iedere remedie gaat uit van de relatie tussen lichaam en geest.

Er zijn 38 verschillende remedies van Dr. Bach. Elke remedie heeft betrekking op een specifieke emotie die iedereen van tijd tot tijd kan ervaren. Volgens dr. Bach kan je maximaal zeven van zijn bloesems combineren om een mix te creëren die gepersonaliseerd is voor individuen op basis van hun unieke situatie.

herstel van de harmonie in het bewustzijn

Bachbloesems zijn extracten van bloesems en knoppen van planten. Deze hebben een positieve werking op negatieve emoties en klachten.

Kenmerkend voor Bachbloesems: er zijn nooit bijwerkingen en er is geen gevaar voor verslaving of overdosering. Bachbloesems zijn dan ook 100% natuurlijk en ook geschikt voor kleine kinderen, zwangere vrouwen en zelfs dieren.

De werking van bachbloesems

Iedere bloesemremedie heeft zijn eigen unieke kwaliteiten. Elke bloesem kan helpen je bewustzijn te versterken en blokkades te transformeren. Een steuntje in de rug om tot de volle ontplooiing van je mogelijkheden te komen.

De werking is uniek. Je kunt met deze therapie aan je (negatieve) emoties, gevoelens en innerlijk werken zodat je weer terug in balans komt.

Resultaat van bachbloesem therapie

Hoe lang het duurt voordat de remedies gaan werken hangt af van de omstandigheden. Gevoelige mensen voelen gelijk dat er iets verandert in hun energie. Opeens voel je weer ontspanning of vertrouwen dat je de problemen weer aankunt. Luister vooral naar je lichaam!

Een goede vuistregel is, dat je na ongeveer 3 weken wel resultaat kunt verwachten. Dat is ook ongeveer de tijd dat je met een flesje van 30 ml kunt doen (3 á 4 weken). Een leeg flesje biedt de mogelijkheid om opnieuw te bekijken welke bachbloesems je nodig hebt. 

De remedies dringen laagje voor laagje door tot de kern van het probleem (zoals een ui die wordt afgepeld). Daarom kan het zijn, dat je na een aantal weken een andere samenstelling bachbloesems nodig hebt.

Bachbloesem therapie in Sittard-geleen

Je kunt met een enkel consult een advies op maat krijgen welke bachbloesems jij op dit moment nodig hebt. Als je aanvullend verzekerd bent voor alternatieve zorg kun je dit consult vergoed krijgen door de zorgverzekeraar.

Of ik pas een Bachbloesems advies toe tijdens behandeling als je voor gezondheidsklachten naar mijn praktijk in Sittard-Geleen komt voor een natuurgeneeskundig advies of behandeling.

Een flesje Bachbloesems kost € 22,50. Deze kosten worden niet vergoed door de zorgverzekeraar.

Heb je vragen over de mogelijkheden of kosten van een bachbloesemtherapie. 

Of wil je weten hoe een bachbloesemtherapie op jouw persoonlijke situatie afgestemd kan worden? 

Neem vrijblijvend contact op of maak een afspraak in mijn praktijk voor natuurgeneeskunde in Sittard-Geleen.