Massagetherapie

De voordelen van massagetherapie

Massagetherapie is een behandeling waarbij het zelfgenezend vermogen wordt geactiveerd. Ook wordt de balans in het zenuwstelsel hersteld. Massagetherapie kan hiervoor op meerdere gebieden zeer waardevol zijn: het vermindert of geneest gezondheidsproblemen, werkt preventief en verhoogt het welzijn.
 
Een aantal voordelen van massage:
  • Het geeft ontspanning, diepe rust en het geeft nieuwe energie.
  • Verbetering circulatie lichaamsvloeistoffen.
  • Massage zorgt voor een snellere afvoer van afvalstoffen en herstelt en versoepelt de spieren. Daarom is massagetherapie uitstekend te combineren met een reinigingskuur, afvallen of na een zware prestatie.
Pijnverlichting: Massage kan veel verschillende klachten verzachten: rugpijn, last van nek en schouders, koude voeten of slechte circulatie, hoofdpijn, darmproblemen, slaapproblemen, verkrampte spieren, onrustige gevoelens, etc.
 
Het tot rust brengen van het denken: Massage is een goede manier om denkprocessen tijdelijk tot rust te brengen en op deze manier je lichaam te voelen en beter contact te maken met jezelf. Jezelf aandacht geven!
 
Massage is de tijd nemen voor jezelf en je eigen welzijn. Het is niet overbodig om zulke aandacht aan jezelf te schenken. Je bent het waard!