Voeding en leefstijl

Voeding

Veel klachten en ziekten vinden hun oorsprong in het gebruik van een verkeerd voedingspatroon. In ons huidig voedingspatroon komt veel bewerkt voedsel voor met veel suiker, zout, vet en toevoegingen. Deze vervuilen de darmen en maken je uiteindelijk ziek. Ons lichaam functioneert het beste op natuurlijke, onbewerkte voeding. Gezonde darmen laten je van buiten stralen!

Voedingsadvies

In een individueel voedingsadvies leg ik een goede basis voor andere therapieën. Een optimale voeding ligt aan de basis van je gezondheid.
Ook laat ik je zien hoe je bij gezondheidsproblemen voeding als medicijn inzet.

Reinigingstherapie

Ons spijsverteringsstelsel heeft heel wat te verteren. Dat geldt zowel voor voedingsstoffen als voor indrukken en prikkels. En een vervuild darmsysteem geeft lichamelijke en psychische klachten.

Het effect van reiniging in een genezingsproces is erg belangrijk. Toxines en verzuring worden afgevoerd, de weerstand wordt versterkt en de geest wordt helderder.
 
Reinigingstherapie is de praktische toepassing van het natuurgeneeskundige principe: “genezen is ontgiften”.
Waarom ontgiften? Omdat dit een buitengewoon gunstige invloed heeft op het genezingsproces.

Leefstijladvies

In een individueel advies bekijk ik waar er verbeteringen mogelijk zijn in je leefstijl. Het gaat hier om bewustwording wat voeding met je doet. Waar je sterker en energieker van wordt, hoe je preventief kunt werken aan je gezondheid, hoe vitaal oud te worden en op een gezond gewicht te blijven. Met hele praktische tips zoals hoe doe ik boodschappen en hoe kook ik gezond.